pineapple strawberry pumpkin watermelon > grape cherry lemon banana pear orange apple billboard tv magazine competition sampeling roadshow digital postm sponsership

اسرار پاپایا

میوه‌ی فرشتگان را بشناسیم و خواص شفابخش آن را بدانیم

پاپایا در اصل میوه‌ی بومی آمریکای مرکزی و نواحی جنوبی مکزیک است. اما امروزه در بسیاری از نقاط جهان به عمل می‌آید. کریستف کلمب به خاطر طعم خوبش لقب «میوه‌ی فرشتگان» را برایش برگزید.

پاپایا آنزیم منحصر به فردی در خود دارد که نام آن را پاپائین گذاشته‌اند. این آنزیم می‌تواند زنجیره‌های سرسخت پروتئینی موجود در گوشت ماهیچه را بشکند و هضم آن را آسان‌تر کند. به همین خاطر هزاران سال است که از پاپایا برای ترد کردن گوشت در آشپزی استفاده می‌کنند.

اگر پاپایا رسیده باشد می‌توان آن را خام خورد؛ اما در صورت نارس بودن باید حتما پخته شود. خام‌خوردن پاپایای نارس منجر به تحریک و انقباض عضلات ناحیه شکم می‌شود.

این میوه، دانه‌های ریز و خاویارمانندی به رنگ سیاه دارد که خوردنی‌اند اما طعم تلخی دارند.

pastedGraphic.png

 همچنین پاپایا مقادیر اندکی منیزیم، پتاسیم و ویتامین‌های B1، B3، B5، E و K دارد.

اثرات آنتی اکسیدانی پاپایا

رادیکال‌های آزاد مولکول‌هایی هستند که در واکنش‌های مربوط به سوخت و ساز بدن به وجود می‌آیند. آن‌ها نقش‌های مهمی در بدن ما ایفا می‌کنند؛ از جمله باکتری‌های مضر را از بین می‌برند. اما تعداد بیش از حدشان برای بدن مضر است و اصطلاحا تنش اکسیداتیو ایجاد می‌کنند. آنتی‌اکسیدان‌ها رادیکال‌های آزاد را خنثی می‌کنند.

پاپایا حاوی آنتی‌اکسیدان‌هایی است که کاروتنوئید نام دارند. بیشتر کاروتنوئیدهای موجود در پاپایا از نوع لیکوپن هستند. جالب است بدانید که بدن ما این آنتی‌اکسیدان‌های مفید را از پاپایا راحت‌تر جذب میکند تا از سایر میوه‌ها و سبزی‌جات.

پوست زیبا و قوی

رادیکال های آزاد اضافی بدن، در چین و چروک و سایر آسیب‌های پوستی مقصر شناخته می‌شوند. ویتامین C و لیکوپن پاپایا از پوست ما در برابر گذر زمان محافظت می‌کنند و جلوی چروک‌ها و سایر عوارض پوستی را می‌گیرند. به نقل از پژوهش‌گران مصرف مداوم لیکوپن سرخی ناشی از آفتاب سوختگی را کاهش می‌دهد و مقاومت پوست را بالا می‌برد.

خوشمزه و پرکاربرد

پاپایا طعم منحصربه‌فردی دارد که بسیاری از مردم عاشقش می‌شوند. اما نکته کلیدی رسیده بودن این میوه است. پاپایای نارس یا زیادرس به کلی طعم متفاوتی دارد. پاپایای رسیده زرد یا چیزی بین نارنجی و قرمز است، اما اگر هنوز چند لکه‌ی سبز باقی مانده‌باشد ایرادی ندارد. پاپایای رسیده، مثل آووکادو، با یک فشار نرم تغییر شکل می‌دهد.

پاپایا، مانند انبه، بهترین طعم خود را وقتی که سرد باشد دارد؛ پس تا جایی که ممکن است آن را در یخچال نگه‌دارید.

پاپایا میوه‌ای پرکاربرد است. بعد از این‌که آن را خوب شستید، می‌توانید از طول آن رابه دوقسمت تقسیم کنید. تخم‌هایش را خالی کنید و مثل هندوانه با یک قاشق میل کنید. همچنین می‌توانید آن را با سایر مواد غذایی ترکیب کنید و فرآورده‌های جدید بسازید:

صبحانه: پاپایا را دو نیم کنید و بعد از خالی کردن تخم‌ها جای خالی را با ماست یونانی پر کنید. بعد بر روی آن کمی بلوبری و مغزآجیل خرد شده بریزید.

پیش‌غذا: پاپایا را به صورت نواری ببرید و لایه هایی از ژامبون یا کالباس دور ان بپیچید.

سالسا: پاپایا، گوجه‌فرنگی، پیاز و جعفری را خردکنید؛ کمی آب‌لیمو به آن بیافزایید و آن‌ها را خوب مخلوط کنید.

اسموتی: پاپایا را بسیار ریز خرد کنید؛ همراه با یخ و شیره‌ی نارگیل داخل مخلوط‌کن بریزید و خوب مخلوط کنید تا اسموتی شما آماده شود.

سالاد: پاپایا و آووکادو را مکعبی خرد کنید. آن‌ها را با قطعات مرغ پخته و خرد شده مخلوط کنید و روی آن سرکه و روغن زیتون بریزید.

آب‌میوه: این یکی را نیاز نیست خودتان درست کنید. ما برای شما پوره‌ی پاپایا را با پوره‌ی انبه و موز و کنستانتره‌ی طبیعی آناناس و نارگیل ترکیب کرده‌ایم. چریکی، محصول جدید سان‌استار، مزه و خواص بی نظیر پاپایا را با طعم و فواید چهار میوه‌ی استوایی دیگر ترکیب کرده‌ و سرشار از انرژی و نشاط است.