جذاب کردن مهمانیها، با روی آوردن به یک تم خاص، به سادگی حاصل میشود
حتما همه تجربه مهمانیهای کسالتبار را داشتهاند. وارد فضایی میشوید که در آن هیچ کسی را نمیشناسید. سعی میکنید سر صحبت را با چند نفر باز کنید، اما گفتوگوها اغلب تصنعی و خام است. از معارفههای پیدرپی کلافه میشوید و تقریبا نام همه آشنایان جدید را لحظاتی بعد از معرفی از یاد میبرید. حتی اگر در جمع آشنایان باشید زیاد پیش میآید صحبتها در مورد مسائل کلیشهای است. شما در انتظاری کشنده برای اعلام زمان شام لحظهشماری میکنید. در عین حال افسوس میخورید که چرا عذری جور نکردهاید تا الآن توی کاناپهتان جلوی تلویزیون باشید.
خب اکنون نوبت شماست. حالا شما قصد دارید مهمانی خودتان را برگزار کنید و قطعا دوست ندارید مجلس مهمانی شما آن طور که گفتیم کسالتبار باشد. بلکه دوست دارید مهمانیتان تبدیل به اتفاقی شود که همه تا ماهها از آن صحبت میکنند. جذاب کردن مهمانی، با روی آوردن به یک تم خاص، به سادگی حاصل میشود.
تم، در اینجا به معنای سوژهای است که اجزا و ساختار مهمانی شما را تحت تاثیر قرار میدهد؛ اجزایی مانند مکان برگزاری، لباس میزبان و مدعوین، غذا، نوشیدنی، نحوهی تزئین و چینش میز، نحوهی سرو غذا، دکوراسیون، نورپردازی و … . این سوژهها میتوانند حال و هوای مهمانی را به تاریخ یا جغرافیایی دور ببرند و در عین حال که سرگرم کنندهاند، آموزنده هم باشند.
انتخاب تم برای مهمانی بیش از هر کس برعهده خود میزبان است. زیرا هیچ کس به اندازه او از روحیات مهمانها، علایق و سلایقشان، امکانات موجود و شرایط برگزاری مهمانی خبر ندارد. اما کدام میزبانی را میشناسید که از چند پیشنهاد تازه استقبال نکند؟
- تم اقوام و ملل
شما ممکن است با جمعی از دوستانتان به طور مرتب جلسات قابلمهپارتی داشته باشید؛ یعنی هر کس غذایی با خودش بیاورد و غذاها را با هم به اشتراک بگذارید. بعد از مدتی ممکن است غذاها تکراری و روند برگزاری مهمانی کسلکننده شود.
اما این بار این مهمانی را با تم اقوام یا ملتها برگزار کنید. هر گروه شرکتکننده ملیت خاصی را انتخاب کند؛ مثلا هندی، ژاپنی، لبنانی، مکزیکی یا روسی. کمی در مورد فرهنگ، آداب، لباسها و آشپزی آن ملت مطالعه کند. سعی کند لباسهای ملی و محلی آن قوم یا ملت را تهیه و در مهمانی برتن کند. از همه مهمتر دستور پخت و مواد اولیهی شاخصترین غذاهای آن کشور را تهیه و آن غذاها را طبخ نماید.
جذابیت این ایده تنها در چند ساعتِ برگزاری آن مهمانی خلاصه نخواهد شد. بلکه درتمام مدت، حین مطالعه، تدارک و آشپزی، از آن لذت میبرید و میآموزید.
هنگام برگزاری مهمانی از بازی کردن در نقش جدید به وجد میآیید. ضمن اینکه آشنایی با چند ملیت دیگر و طعم غذاهایشان شما را غافلگیر خواهد کرد.
- مهمانی با تم دهههای گذشته
شما ممکن است نسبت به دهه یا دوران خاصی از زندگیتان حس نوستالژی داشتهباشید. حتی ممکن است رویای زندگی در سالهایی خاص، سالهایی قبل از تولدتان، را داشته باشید. برگزاری مهمانی با چنین تمی برای جوانترها تازگی دارد و برای بزرگترها ممکن است خاطرهانگیز باشد.
یک دورهی جذاب، خاطرهانگیز و هویتدار را انتخاب کنید؛ مثلا دههی پنجاه یا شصت شمسی. سراغ گنجهها و کمدها بروید و آن لباسهای دوستداشتنی که از مد افتاده را بار دیگر بر تن کنید. با پرسوجو از بزرگترها غذاهای مجلسی و محبوب آن ایام را شناسایی و طبخ کنید. نوشابه را در بطریهای شیشهای قدیمی تهیه و سرو کنید. سعی کنید از ظروف ولیوانهای رایج آن دهه برای سرو غذا استفاده نمایید و از همه مهمتر موسیقی است. ترانههای ماندگار آن دوران را بار دیگر پلی کنید تا سفرتان به زمان گذشته کامل شود.
- مهمانی با تم فیلم و کتاب
فیلمهایی هستند که شما و دوستانتان به آن علاقه زیادی دارید. این فیلمها برای شما تکراری نمیشوند و ممکن است بارها دورهم به تماشای آن بنشینید. چه طور است که در مهمانی بعدیتان یکی از آن فیلمها را زندگی کنید.
این کار را معمولا در جشن تولد کودکان انجام میدهیم. جشن تولدهایی با تم باباسفنجی یا مینیونها این روزها بسیار رایج است. اما چرا افراد بالغ از انجام این کار نشاطآور خودداری میکنند؟
به عنوان مثال اگر عاشق فیلم پدرخوانده اید، این هفته میز را با چند مدل پاستای ایتالیایی پر کنید و شیشه روغن زیتون را وسط آن بگذارید. کتوشلوارها و لباسهای شیک را بر تن کنید و موسیقی شاهکار نینو روتا را در پس زمینه پخش کنید. باور کنید دیالوگها را برای چنین روزی حفظ کردهاید و فقط کمی تمرین آنها را دوباره به یادتان خواهدآورد. یک حبه قند در گوشه دهان شما را تبدیل به دون کورلئونه میکند و در تقلید صدای آلپاچینو (خسرو خسروشاهی) هم که همه ما تبحر داریم.
این بلا را میتوانید بر سر هر فیلم یا کتابی بیاورید. به خصوص آنهایی که اشاراتی به غذا و غذاخوردن و مهمانی دارند.
- مهمانی با تم مناسبتهای مهجور
همه ما هر سال مناسبهایی را جشن میگیریم و به بهانهی آن دور هم جمع میشویم. این کار هم برای حفظ فرهنگ و سنتها ضروری است و هم به گردهمآییهای ما تم جذاب میبخشد. اما لزومی ندارد که برای دورهم جمع شدن منتظر این روزهای مشهور باشیم. مناسبتهایی در تقویم وجود دارد که ناشناختهتر و مظلومترند.
ایرانیان باستان نسبت به ما مردمی شادتر بودند و هر ماه، در روزی مشخص دورهم جمع میشدند و به جشن و ستایش میپرداختند. در ایران باستان هر روز از ماه نام مشخصی داشت و دوازده روز از این روزها به نام ماههای سال بود. ایرانیان روزهایی از هر ماه را که همنام آن ماه بود، جشن میگرفتند. مثلا در روز آبان (روز دهم) از ماه آبان، جشن آبانگان را برگزار میکردند. آبانگان جشنی با تم آب بوده و با حضور در کنار آبها و پرداختن به جشن و شادی و خوردن و نوشیدن و نیز خواندن نیایشهای مربوط به ایزدان آبها برگزار میشدهاست.
خالی از لطف نیست هر از چندگاهی به بهانه یکی از این مناسبتها دورهم جمع شویم و آیین نیاکانمان را زنده کنیم.