اگر عاشق دارچین هستید دفعهی بعدی با خیال راحت میزان بیشتری از آن را به غذایتان اضافه کنید و یا یک چوب دارچین بزرگتر داخل لیوان چایتان بیندازید: تحقیقات جدید نشان میدهند این ادویهی محبوب متابولیسم را در سلولهای چربی بدن افزایش میدهد. در این پژوهش جدید که در دانشگاه میشیگان صورت گرفته است، اثرگذاری سینامالدئید — روغن اصلی موجود در دارچین که عامل مزهی آن نیز هست — بر روی سلولهای چربی بدن موشهای آزمایشگاهی و همینطور سلولهای چربی چهار انسان مورد آزمایش قرار گرفته است.
آنها دریافتند قرار گرفتن سلولهای چربی در معرض روغن دارچین از طریق فرآیندی به نام ترموجنسیس، که همان فرآیند تشکیل گرما در بدن است، موجب تحریک این سلولها به سوزاندن کالری میشود. بررسی دقیقتر این پدیده نشان داد که این روغن میزان فعالیت شماری از ژنها، آنزیمها و پروتئینهایی که به نقششان در افزایش متابولیسم بدن شناخته میشوند را نیز بالا میبرد.
سلولهای چربی که به آنها آدیپوکین گفته میشود، معمولا انرژی را به صورت چربی یا لیپید ذخیره میکنند. اگر بخواهیم از منظر سیر تکاملی به موضوع بنگریم، این انرژیهای ذخیره شده میتواند به بدن در دورههای قحطی و کمبود غذا کمک کند، و یا در ماههای سردتر سال در بدن تولید گرما کند.
اما امروزه و در جوامعی که غذا و گرما نسبتا در اختیار همگان قرار دارد، این انرژیهای ذخیره شده در بدن دیگر جایی برای رفتن ندارند بنابراین خودشان را به شکل چربیهای انباشت شده و اضافه وزنهای ناخواسته بروز میدهند. استفاده مداوم و منظم از دارچین در رژیم غذایی میتواند راهی برای کمک به این سلولهای چربی برای سوزاندن بخشی از این انرژی به جای ذخیره کردن آن باشد.
شاید برایتان سوال ایجاد شود که اندکی دارچین در غذا یا خوردن یک یا چند چای دارچین در طول شبانهروز چگونه قرار است تاثیر بسزایی در افزایش سوخت و ساز بدن و به دنبال آن کاهش محسوس وزن را داشته باشد. پژوهشگران میگویند برای این امر لازم نیست مقدار زیادی از دارچین به صورت یکجا مصرف شود، بلکه مصرف هرروزهی آن پس از مدتی آثار خود را نمایان خواهد کرد. پس حواستان باشد زیادهروی نکنید.
ناگفته نماند این اولین پژوهشی نیست که نشان میدهد دارچین تاثیرات مثبتی بر روی فرآیندهای سوخت و ساز در بدن دارد. پژوهشی دیگر پیش از این نشان داده است که دارچین در موشهای آزمایشگاهی از چاقی مفرط و افزایش قند خون جلوگیری کرده و به بیماران مبتلا به دیابت نوع دوم در کنترل قند خونشان کمک میکند.
بنابراین اگر تاکنون دارچین جایی ثابت در برنامهی غذاییتان داشته میتوانید میزانش را اندکی بیشتر کنید و اگر تا الان چندان به مصرف دارچین فکر نکردهاید الان وقت مناسبیست که شروع کنید.