چطور کار دلخواهمان را حتی بدون تجربه کاری به دست آوریم.
تمام مصاحبههای کاری لزوما ختم به استخدام نمیشوند و این یک امر کاملا طبیعی است. حتی ممکن است در این مسیر بارها در به دست آوردن کاری که فکر میکنیم شغل رویاهایمان است باز بمانیم. ولی آنچه اهمیت دارد توانایی تحلیل نقاط ضعف و اشتباهاتمان و تبدیل آنها به نقاط قوت است. این دست تجربیات حکم سرعتگیر مسیر را دارند، ممکن است رسیدنتان را به مقصد به تاخیر بیندازند ولی مانع رسیدنتان نخواهند بود.
این روزها تجربهی کاری و تعداد سالهایی که در هر زمینهای سابقه دارید سوالیست که در تمام فرمهای استخدامی به چشم میخورد و در تمام مصاحبهها صحبتش به میان میآید. اما این لزوما به این معنا نیست که راه برای کسی که بدون سابقهی کار مایل به شروع زندگی حرفهایاش در شغل موردعلاقهاش باشد کاملا بسته است. آنچه اهمیت دارد این است که بتوانید طرف مقابل را قانع کنید که قرار است این کمبود تجربه را با چه چیزهایی جبران کنید.
۱.بدانید چه چیزی را عرضه میکنید و به محصولتان اعتماد داشته باشید.
راستش را بخواهید، بیشتر مقالههایی که در این زمینه نوشته شدهاند پر هستند از راهنماییهایی در مورد اهمیت تاثیر اولیهای که در ذهن مصاحبهکننده به جا میگذارید. از نوع پوشش و طرز نشستن گرفته تا اینکه چطور دست بدهید و چه عباراتی را به کار ببرید. تمام اینها درست و به جای خود محفوظ. اما مهم این است که بدانیم اینکه به خاطر اهمیت ندادن به سر و وضعتان در مصاحبهای رد شوید محتمل است، ولی اگر بدون اعتماد به نفس در آن مصاحبه شرکت کنید این موضوع حتمی است. راز موفقیت کجاست؟ بیش از اندازه فکر نکنید. آرام باشید. تصور کنید به دیدن یک دوست قدیمی میروید. ممکن است فرد مصاحبهگر از قصد شما را در موقعیت استرس قرار دهد تا واکنشتان را محک بزند. حواستان باشد کنترل اوضاع را از دست ندهید. وقتی از شما میپرسند به نظر خودتان نقطه ضعفتان چیست؟ به جای اینکه پاسخی حفظ شده و کلیشهای تحویل دهید از تواناییهایتان بگویید و تلاشی که همیشه برای تبدیل نقاط ضعفتان به قوت دارید. هنگام صحبت مکثهای بیمورد و منمن نکنید. یادتان باشد، شما دارید خودتان را عرضه میکنید و شما بهترین فرد برای این کار هستید.
۲. در مورد سازمان مزبور اطلاعات کسب کنید.
در مورد شرکت یا سازمان یا هرجایی که قصد استخدام شدن در آن را دارید درست و کامل تحقیق کنید. مگر این شغل مطلوبتان نیست؟ پس باید در مورد آن به قدر کافی آگاهی کسب کرده باشید. هربار که برای شغلی اقدام میکنید رزومهتان را بر مبنای آن شغل بازبینی و اصلاح کنید. ذکر تجربیات یا مدارک غیرمرتبط با آن کار به رزومهی شما شکل حرفهایتری نمیدهد، فقط آن را شلوغ میکند. اما وقتی تواناییها یا مدارک مرتبط را منظم در رزومهتان بچینید به طرف مقابل این پیغام را میدهید که تا چه حد برای تصدی آن شغل آماده هستید و انگیزه دارید. میتوانید نامهای رسمی ضمیمهی رزومهتان کنید و در آن دلایل علاقهتان به استخدام در این سازمان و این شغل را توضیح دهید. سازمانها عاشق داشتن کارمندانی متعهد و علاقهمند هستند که فارغ از تعداد مهارتهایشان در استفاده از آنها متبحر باشند.
۳. خودتان باشید.
اگر فرد با اعتماد به نفس و راحتی هستید که خب کارتان راحت است. ولی برای برخی آدمها ممکن است این بخش چالشبرانگیز باشد. با کار کردن بر روی این بخش از وجودتان، نه تنها کار مطلوبتان را به دست خواهید آورد، بلکه در نهایت به انسان بهتری هم تبدیل خواهید شد. افراد خوشرو، مثبت و آرام در نهایت در همهی محیطهای کاری و غیرکاری محبوبتر و موفقتر هستند. پس با نشان دادن این جنبههای مثبت شخصیتی میتوانید برای خودتان امتیازاتی به مراتب ارزشمندتر از سابقه کاریتان در ذهن افراد به جا بگذارید.
تمام این عوامل وقتی دست به دست هم بدهند میتوانند شما را به شغل آرزوهایتان برسانند. این موضوع کار یک هفته و یک ماه نیست. ولی اراده و پیگیری، تقویت نقاط مثبت و مهارتها، ناامید نشدن و پر انرژی بودن شما را دیر یا زود به هدفتان خواهد رساند.